Salg & installation af solceller

Her får du som privatperson og erhverv alt i én energipartner:
Rådgivning – opmåling – køb af solceller – installation – tilmelding til netselskab. Trygt, nemt, professionelt. ✔

Køb solceller inkl. montering

Pondman Energy klarer hele processen for dig

Salg og installation af solceller er løsningen for dig, der som privatperson eller erhverv ønsker hele pakken samlet ét sted. Vi hjælper fra start til slut.

Det vil sige, du får fuld rådgivning, opmåling til dit kommende solcelleanlæg og god dialog, så vi finder den bedste løsning til dig i forhold til dine ønsker og reelle behov. Er der brug for det, bistår ved med professionel udregning af tagets bæreevne via vores eksterne specialist. Når vi ved, hvad du skal have af solcelleanlæg, køber du solcellerne direkte hos os. Vi går ind for kvalitet, og derfor forhandler vi kvalitetssolceller, ligesom du får ordentligt håndværk, når vi installerer solceller. Sidst, men ikke mindst, sørger vi for tilmelding til netselskabet.

Du har sikkert spørgsmål – og det har vi også for at kunne tilbyde dig en skræddersyede solcelleløsning, der passer dig. Derfor starter vi altid med en uforpligtende telefonsamtale.

Ring til os: +45 30 33 27 42

Hvorfor vælge os?

Ekspertise & erfaring

Vi har mange års erfaring og know-how inden for solenergi, og har et stærkt samarbejde med nogle af Danmarks største virksomheder i solcelleindustrien.

Hos os får du kvalitetsløsninger, leveret med ordentlighed.

Skræddersyede løsninger

Du får solcelleløsninger, der passer til dine behov og ønsker. Dit projekt behøver ikke passe ned i nogle fastsatte, snævre kasser.

Vi finder mulighederne, så dine solcelledrømme bliver til virkelighed.

Økonomiske fordele

Vores solcelleanlæg giver ikke kun grøn energi, men giver også betydelige økonomiske besparelser på energi-bundlinjen.

Vil du vide, hvor meget du som privat husstand eller erhverv, kan se frem til at spare, så lad os tage en snak, så det bliver soleklart.

Bæredygtighed

Når du vælger solenergi, får du strøm fra en naturlig, vedvarende energikilde og reducerer din CO2-udledning. 

Som virksomhed viser I samtidig engagement i bæredygtighed og at bidrage til grøn omstilling. Det rimer godt på CSR og kan gøre en god forskel på jeres bæredygtighedsregnskab.

Lær mere:

Kom i gang med det samme

Kontakt os i dag for en gratis konsultation, og lad os sammen finde den rette solcelleløsning til dig som privatperson eller for din virksomhed.

Udpluk af solceller Pondman Energy har installeret – alene eller som partner

Svar på spørgsmål om solceller til private

Hvor meget kan man spare med solceller?

Hvor meget, du kan spare ved at få solceller på dit private hus, kommer selvfølgelig an på flere ting. Fx dit strømforbrug, forbrugsmønster og størrelsen på det solcelleanlæg, du får installeret. Besparelsen på strømregningen for en privat husholdning ligger typisk et sted mellem 20 og 60 procent. 

Besparelsen er ikke statisk, for det er elpriserne ved netselskaberne heller ikke. Dét har du helt sikkert bemærket. Ud over den direkte besparelse, er der dog også mulighed for at sælge eventuel grøn overskudsstrøm til elnettet, ligesom der er nogle skattefordele som solcelleejer. Fx er dit strømforbrug skattefrit, og det er din indtægt fra salg af evt. overskudsstrøm også, når salgsindtægten er under 7000 kr. årligt.

Du kan læse mere om skat af solceller på SKATs hjemmeside.

Kan solceller betale sig?

Solceller kan helt afgjort betale sig. Dels investerer du i vedvarende energi, der allerede strømmer ned over os, og dels bliver du langt mere uafhængig af eksterne strømkilder. Endelig sparer du penge på din strømregning ved at producere din egen strøm fra dag ét, når anlægget tages i brug.

Når din investering i solcelleanlægget er tjent hjem, er det ren fortjeneste, hvad du sparer. Derudover er stiger ejendomsværdien typisk på dit hus, når du får solceller, og endelig er antallet af solskinstimer i Danmark stødt stigende, i følge DMI. Det vil sige, at der formentligt kun bliver mere solenergi at høste fremadrettet, og der er altså masser af gode grunde til, at solceller er en både god og rentabel idé.

Salg af overskudsstrøm: Hvad kan man tjene?

Det ærlige svar på, hvad du kan tjene ved salg af overproduktion fra dit solcelleanlæg, er, at er svært at beregne og næsten umuligt at give et fast svar på. B.la. fordi net-tariffer hele tiden ændrer sig. Du kan dog være sikker på, at du tjener penge på dit solcelleanlæg.

Hver eneste kWh du selv kan producere, sparer dig nemlig for køb ved din el-udbyder. Har du overproduktion på dit solcelleanlæg, kan dd vælge at sælge overproduktionen til el-nettet. I dag er den gennemsnitlige pris for salg af overskudsstrøm 9 øre pr. kWh.

Du kan dog også kan vælge at tilkøbe et batterilager, der gør, du kan gemme den grønne strøm og selv bruge den på et andet tidspunkt, hvor anlægget ikke producerer. Fx aften og nat, hvis det giver mening for dit forbrug.

Hvor stort solcelleanlæg skal jeg have på mit hus?

Hvor stort det private solcelleanlæg på dit hus skal være, afhænger af flere faktorer: Dit forbrug, dine ambitioner for dit anlæg, dit budget og dit tagareal, blandt andre ting. Et 6 kW solcelleanlæg er ofte en god og tilstrækkelig størrelse solcelleanlæg til en gennemsnitlig husstand, ifølge vores erfaring.

Er det en fordel med et større solcelleanlæg, end man skal bruge?

Det kan være en fordel med et solcelleanlæg, der producerer lidt mere, end du har behov for. Det kan det fx være, hvis du ved, du i nær fremtid skal have en varmepumpe til huset, eller du ved, du vil købe elbil. Her ved du, at dit strømforbrug vil stige.

Kan et 6 kW solcelleanlæg forsyne en families husholdning?

Hvis din families husholdnings strømforbrug er mellem 5500 til 6000 kWh om året, kan et solcelleanlæg på 6 kW sagtens dække størstedelen af jeres strømforbrug med egenproduceret strøm fra solceller.

Et 6 KW solcelleanlæg fylder et sted mellem 25 og 30 kvadratmeter og er altså noget, der er plads til på de fleste huse. Er der pladsudfordringer, er det et kerneprincip hos Pondman Energy, at vi står for ”Green Solutions”. Det vil sige, vi finder de løsninger, der skal til for at jeres grønne drømme kan komme ud og leve. Solcellerne kan fx også monteres på carport, hegn eller facade.

Er du i tvivl om, hvad størrelse solcelleanlæg, du skal have, og hvordan det kan løses, så kontakt os.

Hvor hurtigt kan jeg få solceller?

Hos Pondman Energy kan vi typisk montere et 6 kW solcelleanlæg på én enkelt arbejdsdag, og leveringstiden, fra du har godkendt tilbuddet, til dine solceller er færdigmonteret på dit tag er maks. 14 dage. De fleste solcelleanlæg, også de større, kan ofte leveres indenfor 14 dage. 

Skal man have et sydvendt tag, for solceller giver mening?

Nej, dit tag behøver ikke være sydvendt, for at solceller kan give supergod mening. Har dit tag fald, kan et øst- og vestvendt solcelleanlæg producere næsten samme mængde strøm, som et anlæg vendt mod syd. Har du til gengæld fladt tag, har du mulighed for at udnytte solenergien hele dagen.

Den bedste placering af solceller er selvfølgelig den, hvor solcellerne får allermest sollys. Hvor det er i forhold til dit hus’ placering, taghældning og din boligs omgivelser, hjælper vi dig gerne med at finde ud af. Det afhænger af en række praktiske omstændigheder, og ikke mindst dine ønsker for det visuelle udtryk.

Solceller på facaden kan også være en løsning.

Solceller til hus: Hvilken slags tag duer?

Vi installerer solceller på både tag med hældning og fladt tag, og vi tilbyder installering af solcelleanlæg på de fleste typer tag, bortset fra skiffertag. Der kan være begrænsninger i forhold til bæreevnen på dit tag, men i de tilfælde, laver vi altid en beregning.

Pondman Energy kan installere solceller på alt fra tegl til tagpap, carporte, solceller på sommerhus og det meste derimellem. Er du i tvivl om, om vi kan montere solceller på dit tag? Giv os et ring: +45 30 33 27 42

Har I montage af solceller på fladt tag?

Pondman Energy er specialister i solceller på fladt tag. Vi er faktisk decideret eksperter i solceller på fladt tag uden ballast. Den løsning anbefaler vi, fordi det giver de bedste resultater. Her skal nemlig hverken ekstra vægt på montagesystemet eller bores huller i taget. Og så er det også billigst.

Når du ønsker solceller på fladt tag, findes der grundlæggende to muligheder for montage – med og uden ballast. At montere med ballast betyder, man monterer solcellepanelerne på forskellige former for stativer, der fæstnes på taget. Her bliver solcellepanelerne typisk installeret vinklet, og stativer skrues eller boltes fast i taget. Denne monteringsform betyder både ekstra vægt på taget, og at taget gennembrydes.

Hos Pondman Energy monterer vi kun solceller på fladt tag uden ballast. Her monteres solcellerne direkte og paralelet på tagpappen. Solpanelerne klæbes fast på taget ved hjælp af en særlig lim til formålet. Det vil sige, at vi ikke borer nogle huller, og at vægten på det monterede solcelleanlægget bliver markant mindre. Det betyder, solceller bliver en mulighed for en række tagkonstruktioner med lavere bæreevne, og også at dine solceller med montering bliver billigere. De sparede penge kan du evt. bruge på flere solcellepaneler, og dermed øge dine solcellers samlede effektivitet.

Solceller uden ballast er kun for dig, der har et fladt tag med tagpap af nyere dato. Vi besigtiger og rådgiver altid, så vi er sikre på at lave en god løsning til dig.

Solceller på carport og garage - hvorfor?

Solceller på carport og garage kan give mening for alle, der ønsker sig solceller. Det kan fx være, du ønsker solceller, men at dit tag, husets placering eller beliggenhed ikke er optimal til solceller, men at carporten er. Det kan også være, du blot ønsker at udnytte det ekstra areal.

Solceller på carport eller garage kan også give rigtig god mening, hvis solcellerne visuelt er mindre synlige fra carportens tag, end fra husets. Fx for naboerne. Langt de fleste carporte og garager har tagtyper, hvor solcellemontage er mulig.

Hvor lang tid holder et solcelleanlæg?

De fleste producenter garanterer 25 års produktionstid på solcellerne. I praksis holder solceller ofte endnu længere. Et solcelleanlæg indeholder dog også en inverter, hvor levetiden typisk er 10-15 år, og evt. et batteri, der har en levetid med fabriksgaranti på 10 år. Disse dele vil altså skulle skiftes undervejs.

Huawei, som vi arbejder meget med, har 10 års garanti på både deres inverter og batteribank.

Solcelleanlæg med batteri eller uden?

Det kan være en god idé at overveje et batteri, hvis du producerer mere strøm, end du selv kan bruge i dagtimerne. På den måde får du mulighed for at lagre din strøm og selv bruge den i aften- og nattetimerne, hvis du har et strømforbrug her.

Et batteri kan ikke svare sig, hvis du ikke har et forbrug udenfor dagtimerne, eller hvis du ønsker at sælge din overproduktion til el-nettet. Prisen, du kan få for din solcelleproducerede strøm, svinger, men det ér en bedre forretning selv at bruge strømmen, end at sælge den, hvis det altså matcher jeres el-forbrug.

Batteribank og batterilager – hvad er det, og hvornår er det smart?

Et solcelleanlæg vil næsten altid have et overforbrug i dagtimerne, hvis du og din husstand oftest ikke er hjemme i løbet af dagen til at bruge strømmen. Et batteri, også kaldet batteribank eller batterilager, giver mening, hvis du har el-forbrug udenfor dagtimerne, så den strøm, anlægget har produceret, kan gemmes.

Størrelsen på både dit solcelleanlæg og din batteribank bør matche dit el-forbrug udenfor så tæt, som muligt. Har du gennemsnitligt et forbrug på aften- og nattetimerne på 5 kW, skal din batteribank gerne være på 5 kW.

Et batteri til dit solcelleanlæg, er altså det samme, som også kaldes en batteribank eller et batterilager, og det er anbefalelsesværdigt, hvis du et strømforbrug udenfor dagtimerne, som du gerne vil gemme din egenproducerede strøm til, for på den måde at være tættere på selvforsynende i strøm.

Hvad koster en batteribank?

Hvad en batteribank koster afhænger af, hvor stor den skal være. Til en gennemsnitlig husstand, der har et aften- og har natteforbrug på strøm på 5 kWh, og som derfor skal have et 5 kW batteri, er prisen fx omkring 25.000 kr. Vil du have et tilbud på en batteribank?

Hvad er tilbagebetalingstiden på en batteribank?

Tilbagebetalingstiden på en batteribank er typisk et sted mellem 6-10 år. Tilbagebetalingstiden er dog svær at udregne, fordi nogle faktorerne for udregningen er flydende og vil variere. Det gælder for eksempel elpriser. Men for de fleste, der har et strømforbrug udenfor dagtimerne, vil det være fordelagtigt.

Så vil du nemlig kunne gemme strømforbrug til, når solen går ned, hvor en batteribank vil gøre dig i stand til at undgå elbydernes ”peak charges”. Peak charges er dét, de særligt dyre tidspunkter kaldes, og her kan du med et batterilager bruge af dit eget strømlager i stedet.

Hvor skal en batteribank monteres?

En batteribank kan både monteres indendørs i dit hus, eller i et skur eller en garage. Batteribanken skal bare stå i tørvejr, men de kan til gengæld tåle ned til minus 20 graders frost. Batteri og inverter må dog ikke monteres opad brandbare vægge eller materialer af hensyn til brandsikkerhed.

Vi vil altid rådgive dig og i samråd med dig, finde den bedste lokation for din batteribank.

Er en batteribank sikker?

Moderne batteribanker er meget sikre. I dag har batteribanker flere forskellige sikkerhedsforanstaltninger indbygget, som gør, batteriet lukker ned, hvis der sker fejl. De nyeste modeller af batteribanker er desuden vandtætte op til 40 cm over gulvhøjde, hvilket gør, de kan bruges i områder med særlig risiko for stormflod.

Hvilket mærke inverter er bedst?

Hos Pondman Energy arbejder vi med flere forskellige brands, men anbefaler og foretrækker inverter fra Huawei. Her kan du som kunde styre og overvåge alt via en nem og overskuelig app, der giver et supergodt overblik. Produktet spiller hele vejen rundt, og er nemt at udskifte, hvis det bliver relevant.

Svar på spørgsmål om solceller til erhverv

Hvad er tilbagebetalingstiden på solceller?

Tilbagebetalingstiden på et solcelleanlæg for erhverv er svær at opgøre og sætte i en kasse, fordi den afhænger af en række faktorer, der ikke er statiske. Lige nu, i 2024, er den 3 til 6 år, men det er et øjebliksbillede. Sikkert er det, at solceller ér en god investering

Hvor meget strøm kan vi forvente at producere med virksomhedens solceller?

Hvor meget strøm, jeres solcelleanlæg kommer til at producere, kommer an på, hvad størrelse anlæg, I vælger. Men lad os give et eksempel, I selv kan skalere: Et 100 kW solcelleanlæg producerer minimum 100 kWh årligt – ofte vil det producere mere, men dette er minimumsproduktionen, I kigger ind i.

Hvor meget kan solceller spare virksomheden på energiomkostninger?

Hvor meget et solcelleanlæg vil give af besparelse på strømudgifterne afhænger af, hvor stort et anlæg, I får, og hvor stort jeres forbrug af strøm er. Og desuden også, om I tilvælger et batteri, hvis I har strømforbrug udenfor dagtimerne. Vi rådgiver selvfølgelig, så I får den rette størrelse.

Hvor meget tjenes på salg af overskudsstrøm?

Den gennemsnitlige pris for salg af overskudsstrøm er 9 øre pr. kWh. Salg af overskudsstrøm fra solcelleanlæg er altså en mulighed, men ikke en, man typisk bliver rig af. Desuden kan det være et benspænd for virksomheder, at elnettet endnu ikke er gearet at modtage store mængder strøm.

Hos Pondman Energy anbefaler vi, at I får et anlæg, der matcher jeres egetforbrug bedst muligt.

Hvilke økonomiske fordele er der ved solceller for erhverv?

Ud over den direkte besparelse, I vil opleve ved at producere en del af jeres strøm selv, så stiger ejendomsværdien også, når erhvervsbygninger får solceller. Der er desuden skattefordele, og mulighed for afskrivning af renter, hvis anlægget er finansieret ved lån. Leasing af solceller for erhverv kan også være fordelagtigt.

Hvad er levetiden på et solcelleanlæg?

Produktionsgarantien på et solcelleanlæg er typisk 25 år, men oftest producerer solcellerne strøm meget længere end det. Vær dog opmærksom på, at en inverter typisk har en levetid på 10-15 år, og denne derfor vil skulle udskiftes undervejs. Det samme vil gælde for et eventuelt batteri.

Hvilken størrelse solcelleanlæg er det rette?

Den helt rigtige størrelse solcelleanlæg og set-up finder vi ved at se på jeres strømforbrug, jeres ønsker, og hvornår I bruger strømmen. Det har også betydning, hvordan virksomheden er beliggende, hvordan vi rent praktisk løser jeres ønske om solceller bedst. Det korte af det lange: Vi hjælper jer.

Kan man få solceller på facade?

Solceller behøver ikke kun være på tag eller mark, det er bestemt også en oplagt mulighed at tænke solceller på erhvervsbygninger facader. Specielt større virksomhedsbygninger kan foruden tagområdet have store facader, der kan udnyttes til at høste solenergi. Hegn kan også ofte bruges til solceller.

De fleste typer facader, der ikke er brandbare, kan bruges til at montage af solceller. Det kræver selvfølgelig, at facadens stand tillader det, og at den har den nødvendige bæreevne, men det hjælper vi jer alt sammen med at tjekke. For at være velegnet skal facaden desuden modtage en del solskin. Det betyder ikke, at den nødvendigvis skal være sydvendt, for øst- og vestvendte facader kan faktisk yde en god effektivitet. Det betyder dog, at den skal være ret fri for skygge.

Desuden er det typisk en nødvendighed at søge om tilladelse til at opføre solceller på facade. Hvor lang tid, denne proces med ændring af lokalplan tager, er forskellig fra kommune til kommune.

Hvilket vedligehold kræver solceller?

Solceller kræver heldigvis ikke særlig meget vedligehold. Pondman Energy anbefaler, at du får dine solceller rengjort mindst to gange årligt for at sikre optimal ydeevne. Rengøringen foretages typisk af en vinduespudser, tagrenser eller fliserensevirksomhed. Vi har en fast samarbejdspartner, vi kan anbefale til rengøring af solceller.

Hvilke garantier følger der med solcelleanlægget?

Med virksomhedens solcelleanlæg følger der produktionsgaranti på selve solcellerne på 25 år. Derudover er der 10-15 års fabriksgaranti på inverteren, og 10 år på et batteri, hvis du vælger at tilkøbe det. Hos Pondman Energy tilbyder vi derudover en 5-årig AB18 garanti på vores montage af solcellerne. 

Finansiering af solcelleanlæg – er det muligt at lease solceller?

Det er i dag muligt at lease solceller, så virksomheder kan få solcelleanlæg uden de store startomkostninger, der ellers er forbundet med køb. Hos Pondman Energy tilbyder vi finansiel leasing af solceller. Dvs. I afdrager på jeres solcelleanlæg via de energibesparelser, I opnår, indtil anlægget er betalt ud.

Interessant? Læs mere om leasing af solceller.

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne side accepterer du vores brug af cookies.  Læs mere